Parkbekleding: 2+1 gratis

Knuffels: 4+1 gratis

Ondergoed: 4+1 gratis

Outlet: 20% discount

Slabbetjes: 4+1 gratis

Tetradoeken: 4+1 gratis

sluiten
14 dagen bedenktijd     •     gratis verzending vanaf €75     •     verzending binnen 24u
  • zoek Zoeken
  • Wenslijst Verlanglijstje

       Mijn verlanglijstjes

  • profile Profiel
  • winkelen 0 Mandje

    Winkelmandje

    Bestelwaarde
    BTW
    0 product
  • waarom inbakeren goed is voor jouw baby?

    Inbakeren doet je baby denken aan al die tijd bij mama in de buik, door het fijne gevoel van warmte, veiligheid en geborgenheid na te bootsen. Het zorgt er bovendien voor dat je baby geen ongecontroleerde bewegingen kan maken die hem of haar uit hun slaap halen. Het geeft het lijfje rust, houdt je kindje warm en laat ze langer doorslapen. 

    inbakeren met puckababy

    geborgen gevoel zorgt voor vertrouwen & rust

    De wereld is druk en dagelijks komen er ontzettend veel prikkels op een baby af. De onrust van baby’s is vaak het gevolg van de vele prikkels die een baby moet verwerken tijdens zijn slaap en het moeilijk kunnen verwerken van deze prikkels uit zich in ongecontroleerde schrikbewegingen, ook wel MORO-reflexen genoemd.

    De maaiende armpjes waarmee je baby zichzelf uit slaap slaat, zijn erg vervelend voor je kleintje. Je kindje wordt veel te vroeg wakker en is niet goed uitgerust. Nieuwe prikkels worden vervolgens nog lastiger om te verwerken. Er ontstaat al snel een vicieuze cirkel van veel huilen en weinig slapen, waarbij slaap- en hongersignalen alsmaar onduidelijker worden.

    Inbakeren helpt om deze vicieuze cirkel te doorbreken. De herkenning van het geborgen gevoel voelt heel vertrouwd en dat stelt je baby gerust.

    inbakeren met puckababy

    De inbakerslaapzakjes van Puckababy bieden een zachter alternatief voor strak inbakeren. Deze slaapzakjes omhullen je baby als een knusse cocon. De armen blijven losjes binnenin het zakje, waardoor je kleintje niet langer zichzelf wakker slaat. Het zit comfortabel en niet te warm, met voldoende bewegingsruimte voor een gezonde lichamelijke ontwikkeling. Het afbouwen van inbakeren gaat moeiteloos met deze slaapzakjes.

    veiligheid voorop

    Artsen die strakke inbakeren afraden, bevelen het inbakerslaapzakje van Puckababy vaak wel aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mogelijke heupproblemen na geboorte in stuitligging of bij baby’s met eczeem. Net als zoveel andere baby’s, kunnen deze kindjes evengoed onrustig zijn, en zijn ze gebaat bij begrenzing om goed te kunnen slapen. Puckababy is dan vaak het advies omdat het niet strak zit, de groei nergens belemmert en een goede lucht- en warmteregulatie kent.

    Ook steeds meer vroedvrouwen bevelen Puckababy aan omdat het inbakeren zonder haperingen mogelijk maakt. Ouders maken de overstap naar Puckababy vaak zonder problemen. Het ziet er liefdevol uit, biedt bewegingsvrijheid en maakt de overgang naar gewoon slapen gemakkelijker.

    Inbakerslaapzakjes