de voordelen van zelfgemaakte babyvoeding
Kinderartsen raden aan om tot de leeftijd van 3 jaar aangepaste voeding te geven om in de specifieke behoeften van jouw spruitje te voorzien. Door zelf te koken is het eenvoudiger de maaltijden te variëren en worden de vitamines en voedingsstoffen beter bewaard. Er zijn tegenwoordig veel verschillende recepten te vinden voor het bereiden van babyvoeding. Van wortelpuree tot potjes met abrikoos-bataat en melanges van granen en groenten.
waarom kiezen voor zelfgemaakte babyvoeding?
Zelfgemaakte
babyvoeding bereiden stelt je in staat om maaltijden te bereiden voor een hele
week. Zelfgemaakte babyvoeding zit boordevol voedingsstoffen, is natuurlijk en
gezond. Wanneer je zelf babyvoeding bereidt, heb je controle over de voeding
van je kleintje. Bovendien blijven de vitamines en voedingswaarde van het
bereide voedsel grotendeels bewaard.
het belang van stomen
Stomen is de beste methode om voedsel te bereiden en tegelijkertijd voedingsstoffen en vitamines te behouden. Deze methode zorgt ervoor dat voedsel niet wordt aangetast door contact met een pan of vlam, waardoor de eigenschappen ervan optimaal bewaard blijven.
stimuleer de ontwikkeling van jouw kleintje
Zelf babyvoeding bereiden stimuleert de groei en ontwikkeling van je baby. Je kind leert verschillende smaken kennen, wat ervoor zorgt dat ze van verschillende groenten gaan houden. Je kunt ook variëren in texturen, smaken, aroma's en vormen, wat de zintuigen van je kind prikkelt. Zelfs als ze jong zijn, zullen ze genieten van een gevarieerde voeding.
bespaar geld en verminder afval
Zelf babyvoeding bereiden heeft talloze voordelen. Het betekent dat je minder industrieel bereide producten hoeft te kopen, wat leidt tot minder suiker en zout in de voeding van je kind. Bovendien verminder je de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd. Het is niet alleen gezonder, maar ook vriendelijker voor je portemonnee. Vergeleken met commerciële babyvoeding is zelfgemaakte babyvoeding tussen €0,8 en €1,15 goedkoper per portie.